Soundtrack of Life - et eventyr 05-04-2015

For ett år siden gikk Soundtrack of Life med Fyllingsdalskoret av stabelen på Forum Scene. På den tiden sang jeg i koret og fikk mulighet til å være med på et helt unikt konsept. Over 600 gjester kom på storkonsertene 4. og 5. april i fjor. Stemningen stod i taket og publikum stod i stolene. Det er ikke mange amatørkor som satser så stort som Fyllingsdalskoret - og det er ikke første gang de arrangerer en konsert av et slikt format. Tidligere har koret sunget ABBA med Egil Eldøen som gjestesolist, Queen med Sigurd Sæle og Julekonsert med Frode Alnæs. I 2011 gjorde de en hyllets til Beatles og Eagles på konserten "Beagles" på Bønes racketsenter, med gjestesolister, konferansier og storband.

Denne gangen ville Fyllingsdalskoret fortelle en historie om intet mindre enn selve livet. Prosessen startet med idemyldning på øving, og endte på arbeidsbordet til en komite valgt av korets medlemmer. I denne komiteen var jeg så heldig å bli leder. Vi startet arbeidet et år i forveien, med idemyldninger, møter, valg av sanger og historien vi skulle fortelle. Etterhvert knyttet vi inn Jørn Lavoll, som gjennom rollen som regissør og koreograf, skulle hjelpe oss å skape en rød tråd i konserten. Vi bestemte også å bruke våre egne solister, og la innleide ressurser på scenen bli band og dansere denne gangen. Vi satset med andre ord på å gi publikum det de ville ha; nemlig Fyllingsdalskoret på sitt beste. Det ble satt opp to konserter, fredag og lørdag, og selvsagt slo vi også til med fest i foajeen etter konserten, med pianobar for alle lørdagens gjester.

Soundtrack of Life skulle gjennomsyres av nostalgi og gjenkjennelse, og Forum Scene ble det perfekte lokalet. Alle har et forhold til Forum, kinoen der du fikk ditt første kyss på bakerste rad, eller bare gikk for å spise mengder av deilig popcorn mens heltene galopperte over skjermen. Vi leide inn lys- og lydanlegg og begynte arbeidet med å samle inn gjenstander fra 70-tallet og frem til i dag, som vi pyntet foajeen med slik at publikum kunne nyte en nostaligsk reise før konserten. I tillegg skulle noter skaffes, og noen av sangene ble arrangert av Vidar Elholm på spesialbestilling. Konsertene skulle også markedsføres og billetter selges. Med nesten åtti medlemmer, var billettsalget litt av en kabal, da vi solgte både i papirform og på nett.

Det er en enorm frivillig innsats som legges ned i et slikt prosjekt, og dirigenten Jens Holstad stiller alltid med en positiv innstilling til det varierte reportoaret. Intet unntak denne gang. Soundtrack of Life skulle fortelle historien til Tone, født i 1969. Sangene som ble valgt, ble en tidsreise gjennom flere faser i hennes liv: barndom, ungdomstid, kjærlighet og brudd, og selvrealisering. Eventyret til Tone endte 5.april 2014, slik at publikum kunne fortsette historien selv. Det var viktig for oss at publikum skulle kunne kjenne seg igjen i Tone, og vi valgte å illustrere hennes liv gjennom bilder som ble projektert bak koret. Bildene viste Tones soverom i de ulike livsfasene, og gjenspeilet samtidig de siste tiårene; barndom på syttitallet, ungdomstid på åttitallet og så videre.

Min rolle, i tillegg til å lede komiteen og ha overordnet oversikt, var å følge opp regissøren og den røde tråden. I tillegg organiserte jeg billettsalg på nett og fulgte opp sosiale medier. Jeg fikk også gleden av å være med og spille inn, redigere og publisere youtube-teasere og fotografere rammen rundt konserten, nemlig hovedpersonen Tone’s soverom. Dette var en artig og kreativ prosess. Jeg var også solist på tre sanger på konserten, så det ble en hektisk, men lærerik og spennende tid!

Fyllingsdalskorets storkonserter er helt unike og jeg har ikke hørt om noen andre amatørkor som slår til de grader på stortrommen med sine prosjekter. Jeg gleder meg til å se hva som blir det neste. Ryktene går om at de så smått er i gang med planleggingen…!